Expertis i varierade taktyper:
Vi är din specialiserade partner

Vi på Svenskbyggstandard AB är stolta över vår breda kompetens när det gäller olika typer av tak. Oavsett om det handlar om tegelpannor, plåt, shingel eller någon annan taktyp, kan du lita på oss för expertvägledning och professionell installation. Vår erfarna team har gedigen kunskap och färdigheter för att möta alla dina takbehov med precision och omsorg.
Med oss får du inte bara en pålitlig partner, utan även en garanti för kvalitet och hållbarhet som kommer att stå sig över tid. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig med ditt takprojekt!

Tegelpannor

Tegelpannor är kända för sin hållbarhet och tidlösa estetik. Deras naturliga sammansättning ger dem en imponerande motståndskraft mot väder och vind, vilket gör dem idealiska för takkonstruktioner som behöver hålla i många år framöver. Dessutom bidrar tegelpannors höga värmebeständighet till en ökad brandsäkerhet.

Med minimalt underhåll och en lång livslängd är tegelpannor ett pålitligt val för både estetik och funktion när det gäller takmaterial.

Takpapp

Takpapp är en populär och pålitlig lösning för takkonstruktioner med sina många fördelar. Denna typ av takmaterial är känt för sin enkelhet i installation och underhåll samt för dess relativt låga kostnad jämfört med andra alternativ.

Takpapp är också känt för sin goda vattentäthet och motståndskraft mot väder och UV-strålning, vilket ger en lång hållbarhet och skydd för byggnaden under många år framöver. Med rätt skötsel och regelbunden inspektion kan takpapp vara en kostnadseffektiv och pålitlig lösning för både privata hem och kommersiella fastigheter.

Shingeltak

Shingeltak är en populär val för tak på grund av dess mångsidighet och attraktiva utseende. Tillverkade av bitumen eller asfalt, shinglar är lätta, flexibla och enkla att installera, vilket gör dem till ett praktiskt alternativ för både nya byggnader och renoveringsprojekt.

Deras flerlagerskonstruktion ger enastående vattentäthet och motståndskraft mot extrema väderförhållanden, vilket resulterar i lång hållbarhet och minimalt underhåll. Dessutom finns shingeltak i en mängd olika färger och stilar, vilket gör det möjligt att skapa en estetiskt tilltalande takdesign som kompletterar husets arkitektur och personliga preferenser.

Med rätt installation och korrekt skötsel kan shingeltak erbjuda pålitligt skydd och långsiktig prestanda för åratal framöver.

Listtäckt papptak

Listtäckt papptak, även känt som traditionellt papptak, är en tidlös och pålitlig taklösning som har bevisat sin hållbarhet genom århundraden. Tillverkad av bitumenimpregnerat pappmaterial, förstärkt med en träfiberkärna och täckt med ett lager av sand, ger detta takmaterial enastående vattentäthet och hållbarhet. Dess traditionella utseende passar väl med många olika typer av arkitektur och ger en rustik charm till ett hem.

Med rätt underhåll kan ett listtäckt papptak hålla i flera årtionden och erbjuda pålitligt skydd mot väder och vind. Denna beprövade taklösning är ett utmärkt val för dem som söker en kombination av klassisk stil och pålitlig prestanda för deras takbehov.

Betongpannor

Betongpannor är kända för sin hållbarhet och lång livslängd. Tillverkade av cement, sand och vatten, erbjuder de utmärkt motståndskraft mot väder och vind, inklusive extrema temperaturer och UV-strålning. Deras robusta konstruktion gör dem idealiska för områden med tuffa klimatförhållanden. Dessutom är betongpannor brandbeständiga och kräver minimalt underhåll under sin livstid.

Med en mängd olika färger och stilar att välja mellan kan betongpannor också anpassas för att komplettera husets arkitektur och estetik. Med rätt installation och skötsel kan betongpannor erbjuda pålitligt skydd och en estetiskt tilltalande taklösning under många år framöver.

Bandtäckt plåt

Bandtäckt plåt är en populär val för takkonstruktioner på grund av dess många fördelar. Tillverkad av metall, erbjuder bandtäckt plåt enastående hållbarhet och motståndskraft mot väder och vind. Dess robusta konstruktion gör den idealisk för områden med extrema väderförhållanden såsom snöfall eller hårda vindar. Bandtäckt plåt är också lättviktigt, vilket minskar belastningen på takstolarna och underliggande strukturer. Dessutom är det enkelt att installera och kräver minimalt underhåll under sin livslängd.

Med korrekt underhåll kan bandtäckt plåt erbjuda tillförlitligt skydd och en estetiskt tilltalande taklösning som står sig väl över tid.